2nd hand Lundia Classic 30

Harald Lundqvist ei tiennyt 70 vuotta sitten, että Lundia puuhyllystä tulisi vuosikymmeniä kestävä hittituote. Modulaarisen rakenteensa vuoksi Lundia siirtyi varastoista lukutoukkien olohuoneisiin. Väitetään, että Lundiaa olisi Suomessa 100 miljoonaa metriä.

HYLLYTASOT

Lundia syvyyksiä ovat 22, 30, 40, 50, 60 ja 75. Kotitalouksissa suosituin syvyys on 30 cm. Hyllyjen pituuksia ovat 40, 50, 80, 100 ja 120 cm. Kantavuus on 300 kg per hyllytaso. Pinta on yleensä kirkaslakattu massiivimänty. Historian alussa hyllytasot olivat lakkaamattomia. Muita pintakäsittelyjä ovat ruskealakka (eli antiikkipetsattu) ja valkokuultomaalattu. Alkuvuosina päätyrauta oli kiinni nauloilla tai ruuveilla. Myöhemmin liitos on tehty niiteillä. Päätyraudan värit ovat valkoinen, tummanruskea ja sinapinkeltainen.

TIKKAAT

Lundia-tikkaat ovat pääty-, väli- tai avotikkaita. Kahdessa ensimmäisessä on "peitelevy". Usein tuo levy on valkoinen. Väli- ja avotikkaista hyllyä voi jatkaa molemmin suuntiin. Korkeus on yleensä 78, 108, 148, 188, 208, 228 tai 248. Muista hyllyistä poiketen korkeus on aina xx8 cm.

KANNATINNASTA 30 mm

Kannatinnasta työnnetään tikkaan läpi ja hyllytaso tulee vapaasti joka kulmasta kannatinnastan päälle. Ns vanha-Lundia (oikeasti Ruuvari) on kiinnitetty väkkäräraudalla. Ruuvari- hyllyjä ei voi liittää Lundian jatkoksi tai päinvastoin.

OVET JA SARANAT

Ovien saranat ovat vuosikymmenten aikana hakeneet eniten muotoaan. Saranoiden kiinnitystapa on muuttunut. Ensimmäinen sarana oli ruostumattomasta teräksestä tehty peltiheikki. Heikin jälkeen siirryttiin täysin valkoisiin/mustiin teräsvalusaranoihin. Sittemmin käyttöön ovat tulleet itsepidättävät saranat (ovi pysyy kiinni itsestään).

 


 


 


 


 


 

SigaMagee Nettikauppa
Järkivihreyttä Forssan seudulta